torsdag 5. februar 2015

Dyptrykk


Før jul har vi nå laget julekort. Vi fikk utdelt en helt vanlig papp plate. Vi satte oss ned for og tegne et julemotiv, og når vi var fornøyd med en av tegningene våre så skulle vi overføre tegninga på papp platen. Når vi hadde overførst tegninga på plata var det tid for og skjære ut. 






Når vi er ferdige med og skjære ut tegningen vår er det tid for og trykke. Først må man ordne fargene, og den fargen vi har brukt nå er fargen sepia. Vi bruker en kost og tar fargen på med, her skal man første gangen man tar på fargen ta i mye sånn at fargen kommer ekstra godt ned i plata.


Etter man har brukt kosten på plata og fått på godt med farge så skal man bruke fingrene for og få fargen ordentlig ned i det du har skjært ut. Her det viktig at man bruker mye kraft for og få fargen ordentlig ned. Man trenger ikke ta i like mye andre gangen man skal trykke med samme platen, siden da er det allerede litt farge på på plata fra første gangen du trykket.


Når man har fått fargen i ordentlig skal man ta av igjen dette. Da brukte vi papir fra en telefonkatalog og brukte sirkelbevegelser for og få den av. Når du hadde fått av den mengden med farge som du ville ha av, så tar du en bit med taraltan stoff og pusser lett over plata. Når dette er gjort, kan du trykke! 


Her blir det pusset over med taraltan stoff. 

Når man trykker er det viktig at pressa er riktig innstilt sånn at man ikke ødelegger det ferdige resultatet. ¨

Det ferdige resultatet; 


På det ene trykket her har jeg tatt på rød farge. Man kan enten farge det man vil skal ha farge med vanlige fargepenner, eller gjøre som jeg har gjort over her, ta på farge etter man har tatt vekk sepia fargen som man tar på først.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar